budget-energie reviewHet uitzoeken van een goede energieleverancier is niet zomaar een klus. Je bent opzoek naar lage prijzen (prijzen vergelijken kan op de homepage van deze site) en je wilt niet te veel moeite doen tijdens het overstappen, de leverancier moet flexibel zijn en sommigen mensen hechten veel waarde aan groene energie. Voor mij waren de belangrijkste punten dat de leverancier niet te veel administratieve rompslomp opleverde en dat het bedrijf in kwestie mij aan het eind van de maand wat geld zou besparen.

Budget Energiemaatschappij

Ik startte mijn zoektocht langs alle bekende Nederlandse energiemaatschappijen als: Eneco, de Nederlandse energie maatschappij en bijvoorbeeld Nuon. Al snel merkte ik op dat eigenlijk elk bedrijf hetzelfde verhaal had. Toen ben ik terecht gekomen op Budget Energie. Deze energiemaatschappij sprak me door de naam al enorm aan, dit omdat ik vooral uit was naar besparingen. Voordat ik overstag ging, ben ik op de website gaan lezen. Al snel kwam ik op de uitleg over de termijnbetalingen die Budget Energie biedt. Er stond perfect uitgelegd waaruit het termijnbedrag is opgebouwd. Hierdoor sta je dus nooit voor verassingen.

Tevens was ik opzoek naar een leverancier die mij niet te veel administratieve rompslomp op zou leveren. Ook dit leek bij Budget Energie geen probleem. Door het Contract Einde Register, wat goed in de gaten wordt gehouden, bekijken de werknemers van Budget Energie wanneer jouw contract afloopt. Als het eenmaal is afgelopen, zeggen de werknemers van de leverancier het voor je op. Je hoeft dus zelf helemaal niets te doen.

Prijzen Budget Energie – Pakketten en tarieven

Ikzelf heb gekozen voor het pakket variabel. Dat is één van de drie te kiezen pakketten, de andere twee zijn: 1 jaar vast & 3 jaar vast. Door het variabele pakket heb ik altijd de actuele tarieven, dus op deze manier betaal ik nooit teveel. Wat mij nog positiever leek is dat mijn contract elk moment opzegbaar was. Door dit opzegbare contract ben ik dus niet drie jaar gebonden aan één leverancier, maar als ik bijvoorbeeld volgend jaar een goedkopere tegenkom, mag ik zo overstappen.

Klantenservice Budget Energiemaatschappij

Het laatste wat me over de streep trok waren de reviews, het is natuurlijk altijd belangrijk om te kijken hoe andere klanten over een bedrijf denken. Het bedrijf kreeg maar liefst 7,8 als waardering en 88% van de klanten waren uiterst tevreden over de klantenservice. Daarbij is de gemiddelde wachttijd slechts 30 seconden: mijn keuze is dus gemaakt!